دکتر خواجه وند
دکتر خواجه وند

تنبلی تخمدان و بارداری

تنبلی تخمدان و بارداری چه ربطی به هم دارند؟ آیا تنبلی تخمدان می‌تواند بارداری را تحت تاثیر قرار دهد؟ نکات مراقبتی باردار شدن با وجود سندرم پلی کیستیک ‌چه نکاتی هستند؟ حدود ۸۰ درصد از خانم‌ها با مشکلات تخمدان از جمله تنبلی تخمدان دست و پنجه نرم می‌کنند. ۴۰ درصد از این افراد می‌توانند بارداری را تجربه کنند اما حین بارداری ممکن است با عوارض نامطلوبی مواجه شوند.

اگر به یک پزشک هم مراجعه کنید، همین را به شما خواهد گفت. ضمن این که شما باید به نکات مراقبتی توجه ویژه‌ای داشته باشید تا بتوانید جنین خود را با سلامت کامل به دنیا بیاورید. در ادامه می‌خواهیم بدانیم که آیا با وجود تنبلی تخمدان می‌توان باردار شد؟ با ما همراه باشید.

آیا با تنبلی تخمدان می توان باردار شد؟

اگرچه بانوان مبتلا به سندرم پلی کیستیک بسیار سخت باردار می‌شوند و ممکن است عوارض زیادی را حین بارداری متحمل شوند، اما وجود این سندرم لزوما به معنای عدم توانایی باردار شدن در یک خانم نیست. خانم‌ها با رعایت برخی از نکات مهم و توجه به توصیه‌های پزشکی می‌توانند بارداری موفقی داشته باشند. کنترل سطح قند خون، کنترل وزن و کنترل انسولین در بدن از جمله اقداماتی هستند که حین بارداری در صورت وجود تنبلی تخمدان باید انجام بشوند.‌

توجه داشته باشید که اگر شما سبک زندگی خود را تغییر دهید و با مصرف دارو تنبلی تخمدان را کنترل کنید، تجربه بارداری بهتری هم خواهید داشت. در کل باید بدانید که تنبلی تخمدان و بارداری با هم تعارضی ندارند. تنها چیزی که افراد مبتلا به تنبلی تخمدان حین بارداری با آن مواجه می‌شوند، عوارض بارداری هستند. آن هم با توجه به ریز نکات توصیه شده از سوی پزشک معالج شما از بین خواهد رفت.

تاثیر تنبلی تخمدان در بارداری

تاثیر تنبلی تخمدان در بارداری

یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی که ممکن است خیلی از خانم‌ها به آن دچار شوند، تنبلی تخمدان است. تنبلی تخمدان ممکن است مشکلات زیادی را در جسم یک فرد ایجاد نماید که مهم‌ترین آن عدم تخمک گذاری است. در واقع با توجه به این که وجود مشکلاتی همچون تنبلی تخمدان در بدن مادر ممکن است باعث عدم رشد فولیکول بشود و تستوسترون بدن را افزایش دهد، عدم تخمک گذاری ایجاد خواهد شد.

تنبلی تخمدان در بدن مادر می‌تواند به دلایلی همچون عدم تعادل در هورمون‌های بدن خود را نشان دهد. چرا که در این حالت قسمت داخلی اندومتر نمی‌تواند تخمک‌های بالغ را بپذیرد و لانه گزینی جنین را انجام دهد. بنابراین، خانم‌های مبتلا به سندرم پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان اغلب سخت باردار خواهند شد.  در کنار آن، سیکل قاعدگی نامنظم هم برای یک خانم اتفاق خواهد افتاد.

بیشتر بخوانید: غربالگری سرطان تخمدان در کرج

نکات لازم برای تنبلی تخمدان و بارداری

نکات لازم برای تنبلی تخمدان و بارداری

تنبلی تخمدان و بارداری نرخ سقط جنین یا زایمان زودرس را افزایش خواهند داد. به همین دلیل خانم‌های باردار ناچار هستند که حین بارداری برای جلوگیری از عوارض تنبلی تخمدان به یک سری نکات مهم توجه کنند:

·       رعایت رژیم غذایی سالم:

تغذیه سالم و استفاده از مواد غذایی مقوی می‌تواند تا حدودی عوارض سندرم پلی کیستیک را از بین ببرد. برای کاهش میزان تاثیرات تنبلی تخمدان در دوران بارداری تغذیه بسیار اهمیت دارد. شما باید در رژیم غذایی خود انواع میوه و سبزیجات را قرار دهید و از غلات و حبوبات نیز به صورت گسترده استفاده کنید.

توصیه دیگر پزشکان به افرادی که باردار هستند و تنبلی تخمدان دارند، کاهش مصرف چربی و افزایش مصرف فیبر است. شما باید تمامی غذاهایی که قند خون را افزایش داده و ترشح انسولین را غیر طبیعی می‌کنند را کنار بگذارید. به جای آن از مواد غذایی سالم مثل گوشت، نان سفید، روغن زیتون و آووکادو استفاده نمایید.

در دوران بارداری خود نباید از سویا استفاده کنید. اگر هم مجبور به استفاده از سویا هستید، بهتر است مصرف آن را به حداقل برسانید.  همچنین خوردن غذاهای پر از کالری و در کل زیاده روی در غذا خوردن در این دوران ممنوعیت دارد.

·       پیروی از رژیم ضد التهابی:

برای تقویت تخمدان‌های خود در دوران بارداری باید یک رژیم ضد التهابی را انتخاب کرده و از آن پیروی کنید. در این رژیم غذاهای فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس و کنسرو جایی ندارند. بهتر است آب را جایگزین نوشیدنی‌های شیرین کنید و از لبنیات پرچرب نیز استفاده نمایید.

·       کاهش کافئین و ترک‌کردن سیگار:

ممکن است شما نیز به قهوه، نوشیدنی‌های کافئین دار و دخانیات اعتیاد داشته باشید. این مواد تعادل هورمون‌ها را در هنگام حاملگی بر هم می‌زنند. پس ممکن است عوارض ناشی از تنبلی تخمدان و بارداری را افزایش دهند. به منظور کاهش این عوارض بهتر است مصرف سیگار را کنار بگذارید و حداقل در دوران بارداری از قهوه و نوشیدنی کافئین دار استفاده نکنید. در این صورت سلامت جسمانی شما تضمین خواهد شد.

·       انجام ورزش‌های مناسب در بارداری:

به طور کلی پزشکان ورزش کردن در دوران بارداری را اقدامی برای افزایش سلامت مادر و جنین می‌دانند. شما برای کاهش تاثیرات تنبلی تخمدان و بارداری بهتر می‌توانید ورزش کنید. اما باید ورزش‌هایی را انتخاب نمایید که برایتان مناسب هستند. شنا، ایروبیک و پیاده‌ روی آهسته در طول دوران حاملگی به خصوص در هفته‌های آخر حاملگی توصیه می‌شود.

·       مراجعه به پزشک:

همان طور که‌ گفتیم، تنبلی تخمدان و بارداری ممکن است عوارض زیادی را ایجاد نمایند. افراد باردار بهتر است در فواصل زمانی معین برای انجام چکاپ دوره‌ای به پزشک خود مراجعه کنند. اینجا است که انتخاب بهترین دکتر برای تنبلی تخمدان در کرج اهمیت زیادی پیدا می‌کند. چرا که با توصیه‌های خود تنبلی تخمدان را کنترل کرده و در نهایت نوزاد را به سلامت کامل به دنیا می‌آورد.

بیشتر بخوانید: فیبروم رحم

سخن پایانی

ما با ارائه این مطالب در این مقاله سعی داشتیم شما را با تاثیر تنبلی تخمدان در بارداری آشنا کنیم. تنبلی تخمدان و بارداری اگرچه با هم جمع نمی‌شوند اما چنین نیست که سازگار هم نباشند. شما می‌توانید با وجود سندرم پلی کیستیک باردار شوید اما باید مراقب میزان قند خون و انسولین در بدن خود باشید. با نکات مراقبتی مربوط به تغذیه، ورزش کردن، مراجعه به پزشک و رژیم گرفتن می‌توانید عوارض ناشی از تنبلی تخمدان در بارداری را کاهش دهید.

سوالات متداول تنبلی تخمدان و بارداری

دکتر خواجه وند

دکتر ناهید خواجه وند

متخصص زنان، زایمان و نازایی، اتمام پزشکی عمومی در سال 92 از دانشگاه بزشکی ایران، گذراندن دوره تخصصی از سال 95 تا 99 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین ، دارای بورد تخصصی زنان و زایمان ، گذراندن سه دوره جراحی زیبایی زنان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا